FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush opravdava svoju naredbu za napad na Irak

WASHINGTON, 19. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush u subotu je pokušao opravdati svoju naredbu za napad na Irak2003. godine, dan uoči druge godišnjice početka američke intervencijekoju su diljem svijeta obilježile tisuće demonstranata.
WASHINGTON, 19. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush u subotu je pokušao opravdati svoju naredbu za napad na Irak 2003. godine, dan uoči druge godišnjice početka američke intervencije koju su diljem svijeta obilježile tisuće demonstranata.

"Zbog našeg djelovanja, iračka vlada više nije prijetnja za svijet a ni za svoj narod. Dans irački narod brine sam za svoju sudbinu", rekao je Bush u tjednom radijskom obraćanju naciji.

"Invazija na Irak vođena je kako bi se razoružao brutalan režim, oslobodio njegov narod i obranio svijet od velike opasnosti", dodao je američki predsjednik osudivši potporu Sadama Huseina "terorizmu".

Danas na cijelom Bliskom istoku vidimo znakove nade, dodao je Bush. "Danas žene mogu glasovati u Afganistanu, Palestinci polako izlaze iz starih modela nasilja, stotine Libanonaca traže svoj suverenitet i svoja demokratska prava", rekao je Bush.

Bush je odao počast više od 1.500 Amerikanaca ubijenih u Iraku te dodao da poduzima mjere kako bi povlačenje 130.000 američkih vojnika s iračkog teritorija moglo početi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙