FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: U posljednja 24 sata u odvojenim napadima 7 ubijenih

SAMARRA , 6. ožujka 2005. (Hina/AFP) - U posljednja 24 sata u Irakuje u odvojenim napadima poginulo sedam Iračana, od toga jedan vojnik,a otet je i jedan policijski časnik, izvijestili su u nedjeljusigurnosni izvori.
SAMARRA , 6. ožujka 2005. (Hina/AFP) - U posljednja 24 sata u Iraku je u odvojenim napadima poginulo sedam Iračana, od toga jedan vojnik, a otet je i jedan policijski časnik, izvijestili su u nedjelju sigurnosni izvori.

"Skupina naoružanih muškaraca otvorila je vatru na iračku patrolu u mjestu Al-Bidiyah, blizu Samare, pri čemu je jedan vojnik ubijen, a petorica su ozlijeđena", rekao je vojni dužnosnik Ased Sudad, dodavši kako su uhićena četiri osumnjičenika.

U južnom Bagdadu nepoznata je naoružana skupina na cesti poznatijoj kao "cesta smrti" ubila pet osoba. Napadnuti su putnici u nekoliko automobila. Među poginulima je i jedna žena.

U Mosulu je ubijen bivši član raspuštenog Vijeća guvernera pokrajine Ninive čiji je Mosul glavni grad. Ubojstvo su također počinile nepoznate naoružane osobe.

Sjeverno od Bagdada u Baqubi iračka je vojska u nedjelju otkrila pobunjeničko uporište. "Naše su snage uspjele otkriti uporište pobunjenika i uhititi ih osam. Oni su priznali da su sudjelovali u više napada na pripadnike snaga reda", rekao je novinarima pukovnik Ismail Ibrahim, dodavši kako je jedan od članova spomenute ćelije financirao akcije, redovito putujući između Bakube i Mosula.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙