FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra o izmjenama Zakona o sudskom registru

ZAGREB,29. ožujka(Hina) - Hrvatski sabor, koji nastavlja 13. sjednicu,sutra će raspravljati o izmjenama Zakona o sudskom registru kojepoduzetnicima trebaju osigurati jednostavniji i brži upis poduzeća.
ZAGREB,29. ožujka(Hina) - Hrvatski sabor, koji nastavlja 13. sjednicu, sutra će raspravljati o izmjenama Zakona o sudskom registru koje poduzetnicima trebaju osigurati jednostavniji i brži upis poduzeća.

Rješenje o upisu u sudski registar, uz urednu dokumentaciju poduzetnici bi ubuduće morali dobiti u roku od 15 dana.

Prihvati li Sabor izmjene koje predlaže Vlada, u sudski registar će se upisivati i zadruge i njihovi savezi, upis će se objaviti samo u Narodnim novinama, ne, kao sada, i u još jednim dnevnim novinama.

Sabor će sutra raspraviti i prijedlog da potvrdi Sporazum o pograničnom prometu i suradnji s BiH, potpisan u ožujku 2003.

Njime se određuje pogranično područje te 23 stalna i dva sezonska prijelaza za pogranični promet.

Stanovništvu koje živi u pograničnom području, a ima i obrađuje poljoprivredno zemljište u susjednoj državi, omogućava se dobivanje poljoprivrednog uloška koji im treba jamčiti da lakše preko granice prenesu vlastite proizvode, strojeve i slično.

Saborsko povjerenstvo za riječki Viktor Lenac sutra će javnosti predstaviti nacrt zaključaka svog šestomjesečnog istraživanja i saslušavanja desetaka svjedoka.

Povjerenstvo, naime, svoj rad mora zaključiti do 1. travnja.

Tog dana svoju će 13. sjednicu zaključiti Hrvatski sabor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙