FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnivačka skupština prvog hrvatskog fonda za nekretnine "Terra Firma"

PULA/ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Nakon uspješno obavljene emisijedionica i prikupljenog kapitala od 36 milijuna kuna, danas je u Puliodržana osnivačka skupština prvog zatvorenog investicijskog fonda zanekretnine "Terra Firma", kojim upravlja pulsko društvo za upravljanjeinvesticijskim fondovima Agrippina.
PULA/ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Nakon uspješno obavljene emisije dionica i prikupljenog kapitala od 36 milijuna kuna, danas je u Puli održana osnivačka skupština prvog zatvorenog investicijskog fonda za nekretnine "Terra Firma", kojim upravlja pulsko društvo za upravljanje investicijskim fondovima Agrippina.

Kako su izvjestili iz Agrippine, na današnjoj osnivačkoj skupštini Terra Firme na kojoj je prisustvovalo 86,85 posto dioničara prihvaćena su izvješća o osnivanju i o reviziji.

Utvrđeno je da su dionice fonda upisane, preuzete i raspoređene u skladu s propisima i statutom fonda te je potvrđena visina temeljnog kapitala koji iznosi 36.000.000 kuna.

Nakon što se Fond registrira u Trgovačkom sudu u Rijeci njegove će dionice biti uvrštene u kotaciju Zagrebačke burze, što će i formalno označiti početak njegovog rada, istaknuto je na Skupštini.

Namjera je da se zalaganjem svih članova odbora kao i uz pomoć domaćih i stranih stručnjaka iz područja poslovanja s nekretninama, ostvari uspjeh te potvrdi kvaliteta ulaganja u ovakvu vrstu fonda, istaknuo je predsjednik Nadzornog odbora Fonda Zrinski Pelajić.

Na Skupštini je također utvrđen konačni tekst Statuta Fonda, te je donijeta odluka o rasporedu troškova osnivanja fonda, kao i o visini naknade za rad članovima Nadzornog odbora.

Kako je početkom veljače istaknuto na predstavljanju fonda "Terra Firma", između 65 i 95 posto ulaganja fonda biti će u nekretnine i to na području Istre.

Kao neke od prednosti ulaganja u fond za nekretnine tada su istaknute očekivani rast cijena nekretnina približavanjem Hrvatske EU, stabilnost ulaganja u nekretnine radi zaštite od inflacije (za razliku od ostalih investicijskih fondova), kao i najbolju međuovisnost rizika i profitabilnosti za ulagače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙