FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovan inicijativni odbor SDSS-a za zapadnu Slavoniju

PAKRAC, , 1. ožujka 2005. (Hina) - U Šeovici pokraj Pakraca danas jeosnovan Inicijativni odbor koji će do početka travnja pripremitiosnivačku skupštinu SDSS-a za zapadnu Slavoniju.
PAKRAC, , 1. ožujka 2005. (Hina) - U Šeovici pokraj Pakraca danas je osnovan Inicijativni odbor koji će do početka travnja pripremiti osnivačku skupštinu SDSS-a za zapadnu Slavoniju.

Poslije sastanka predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović novinarima je rekao da su se na osnivanje SDSS-a u regiji zapadna Slavonija odlučili zbog činjenice da Srbi u tom dijelu Hrvatske kroz SDP, HNS ili HSS nisu mogli ostvariti svoje interese.

Stanimirović je naglasio da će na predstojeće lokalne izbore u svibnju SDSS u tom dijelu Hrvatske izići samostalno, a nakon izbora odlučiti hoće li i s kime koalirati.

Upitan zašto se Inicijativni odbor osniva na dan kada su prije četrnaest godina, 1. ožujka 1991., pobunjeni Srbi napali grad Pakrac, što je danas prigodno i obilježeno u Pakracu, Stanimirović je odgovorio da nije znao za taj datum. Dodao je da se sastanak trebao održati tjedan dana prije, ali je zbog obveza u Vladi, gdje se raspravljalo o sredstvima namijenjenim nacionalnim manjinama, pomaknut za tjedan dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙