FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SISAK: Godišnja skupština udruge hrvatskih branitelja - policajaca

SISAK: Godišnja skupština udruge hrvatskih branitelja - policajacaSISAK, 5. ožujka 2005. (Hina) - Udruga hrvatskih branitelja Domovinskograta policije Sisačko-moslavačke županije, koja ima više od 400 bivšihpričuvnih i djelatnih policajaca i sadašnjih djelatnih policajaca,danas je na godišnjoj skupštini u Sisku donijela odluku o osnutkutakvih udruga u ostalim županijama te o osnutku republičke udrugebranitelja - pripadnika policije.
SISAK, 5. ožujka 2005. (Hina) - Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko-moslavačke županije, koja ima više od 400 bivših pričuvnih i djelatnih policajaca i sadašnjih djelatnih policajaca, danas je na godišnjoj skupštini u Sisku donijela odluku o osnutku takvih udruga u ostalim županijama te o osnutku republičke udruge branitelja - pripadnika policije.

Predsjednik Udruge Vjekoslav Blažević, koji je u Domovinskom ratu bio zapovjednik sisačke Policijske postaje i načelnik Uprave za obranu Siska, istaknuo je da su hrvatski branitelji policajci u Sisačko-moslavačkoj županiji zasad jedini u Hrvatskoj osnovali svoju zasebnu udrugu jer kroz sadašnje udruge nisu mogli riješiti svoja statusna i materijalna prava koja im pripadaju kao hrvatskim braniteljima zaslužnima za obranu suvereniteta Republike Hrvatske u Domovinskom ratu od godine 1991. do 1995.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko-moslavačke županije osnovana je u Sisku 2. lipnja 2004. godine, a registrirana je 2. srpnja 2004. godine.

Vjekoslav Blažević naglasio je da su branitelji policajci iz 10-tak županija diljem Hrvatske pokazali zanimanje za osnutak te udruge, te je najavio da će se na proljeće ove godine održati osnivačka skupština Hrvatske udruge branitelja Domovinskog rata policije. Tim će, rekao je, "sadašnja udruga iz Siska postati krovna za cijelu Hrvatsku".

Također je naglasio kako će se hrvatski branitelji - policajci samo tako organizirani moći izboriti za svoja prava jer im ni sadašnji, novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja ne daje u potpunosti prava koja su imali prije i koja im na temelju njihovih zasluga u obrani domovine pripadaju.

Članovi Udruge izrazili su nezadovoljstvo nekim odredbama novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja jer su, ocijenio je Blažević, "u pravima zakinuti u odnosu prema ratnim vojnim invalidima i stradalnicima".

Skupština Udruge jednoglasno je zatražila od Ministarstva branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti i Vlade da se svi hrvatski branitelji Domovinskog rata "oslobode plaćanja participacije za sve liječničke preglede i bolničko liječenje, da se branitelji policajci oslobode plaćanja poreza na mirovine, da se hitno ustroji državni registar hrvatskih branitelja i da se braniteljima policajcima dodijele dionice državnih poduzeća po kriterijima osnovanog Fonda za tu namjenu".

Sudionike skupštine pozdravili su saborski zastupnici Željko Krapljan (HDZ) i Pejo Trgovčević (HSP), te zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Šantek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙