FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska potvrđena kao pridružena članica skupštine Zapadnoeuropske unije

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Na sastanku proširenog predsjedničkogodbora skupštine Zapadnoeuropske unije (WEU) u srijedu u Bruxellesupotvrđen je status Hrvatske kao pridružene članice s pravomsudjelovanja u radu svih radnih tijela skupštine, ali bez prava glasa,priopćeno je iz Sabora.
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Na sastanku proširenog predsjedničkog odbora skupštine Zapadnoeuropske unije (WEU) u srijedu u Bruxellesu potvrđen je status Hrvatske kao pridružene članice s pravom sudjelovanja u radu svih radnih tijela skupštine, ali bez prava glasa, priopćeno je iz Sabora.

U radu skupštine WEU sudjelovalo je saborsko izaslanstvo na čelu s Matom Arlovićem, potpredsjednikom Sabora i voditeljem izaslanstva

Dodijelivši joj status kakav imaju Bugarska i Rumunjska, skupština je iskazala potporu hrvatskim europskim ambicijama, kaže se u priopćenju.

Na sastanku je upućen poziv na osnivanje saborskog izaslanstva u sastavu od pet članova i pet njihovih zamjenika koji će redovito sudjelovati u radu Skupštine WEU.

Sudionicima skupa obratio se ministar vanjskih poslova Belgije Karel De Gucht i podsjetio na važnu ulogu Zapadnoeuropske unije u stvaranju sigurnosne arhitekture u Europi i razvoju europske sigurnosne i obrambene politike, kaže se u saborskom priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙