FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija "Istina je" o razlozima zašto zagrebačku vlast treba smijeniti

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Koalicija "Istina je" zagrebačkihogranaka Hrvatskog bloka (HB), Zagorske demokratske stranke (ZDS) i AGZagrebačke stranke (AG ZS) predstavila je danas deklaraciju u kojoj navode razloge zašto na predstojećim lokalnim izborima treba smijenitiaktualnu zagrebačku vlast.
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Koalicija "Istina je" zagrebačkih ogranaka Hrvatskog bloka (HB), Zagorske demokratske stranke (ZDS) i AG Zagrebačke stranke (AG ZS) predstavila je danas deklaraciju u kojoj navode razloge zašto na predstojećim lokalnim izborima treba smijeniti aktualnu zagrebačku vlast.

Zastupnik HB-a u Zagrebačkoj gradskoj skupštini Tomislav Jelić na konferenciji za novinare na Trgu Bana Jelačića pročitao je deklaraciju u kojoj se u devet točaka ističe da je sadašnja vladajuća koalicija SDP-a i HNS-a u Gradu Zagrebu češće služila neopravdanom bogaćenju "svojih ljudi" nego unaprjeđenju zajedničkog dobra Zagreba i njegovih građana. U deklaraciji se navodi da je gradska vlast jeftino prodavala svoju, a skupo kupovala tuđu imovinu spomenuvši afere poput Nanbudo instituta, Mamić nekretnina i slično.

Navodeći neke od afera Jelić je rekao, da je po vlastitom priznanju, gradska vlast ostvarila samo petinu od predizbornih obećanja te nije izgradila niti jednu srednju školu ili vrtić kao ni procesuirala nikoga unatoč spoznaji o korupciji i kriminalu u gradskoj upravi.

Stoga koalicija "Istina je", rekao je Jelić poziva aktualnu gradsku vlast da do konstituiranja novog gradskog poglavarstva ne donosi odluke o kupnji ili prodaji gradske imovine.

Dodao je da je vlast u gradskoj skupštini loša, ali da ni oporba nije bolja pa su se u Hrvatskom bloku odlučili za predizborno koaliranje s navedenim srankama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙