FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Malo vijeće HSLS-a sutra o zagrebačkoj koaliciji s HIP-om i HSD-om

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Malo vijeće HSLS-a sutra će naredovitoj sjednici razgovarati o pripremama za predstojeće lokalneizbore, a na inicijativu potpredsjednice stranke Đurđe Adlešić,raspravljat će se i o predizbornoj koaliciji koju je zagrebačkiogranak HSLS-a u nedjelju potpisao s Hrvatskim socijaldemokratima(HSD) i Hrvatskim istinskim preporodom (HIP).
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Malo vijeće HSLS-a sutra će na redovitoj sjednici razgovarati o pripremama za predstojeće lokalne izbore, a na inicijativu potpredsjednice stranke Đurđe Adlešić, raspravljat će se i o predizbornoj koaliciji koju je zagrebački ogranak HSLS-a u nedjelju potpisao s Hrvatskim socijaldemokratima (HSD) i Hrvatskim istinskim preporodom (HIP).

Ta je koalicija, doznaje se u stranci, izazvala nezadovoljstvo velikog dijela stranačkih ogranaka, ali i potpredsjednice HSLS-a Đurđe Adlešić, koja koaliciju s tim strankama smatra protivnom duhu HSLS-a i namjeri središnjice da se približi LS-u i krene u okrupnjavanje liberalne scene.

Predsjednik HSLS-a Ivan Čehok Hini je potvrdio da ga je Đurđa Adlešić još u nedjelju nazvala i izrazila svoje nezadovoljstvo potpisivanjem koalicijskog sporazuma, no nije mu, kaže, najavila da će istupiti iz stranke, kako su danas izvijestili neki mediji.

Medijske tvrdnje da je znao za namjeru zagrebačkih HSLS-ovaca i da nije učinio ništa kako bi spriječio koaliciju Čehok opovrgava i tvrdi da mu je namjera sklapanja koalicije bila nepoznata sve do potpisivanja koalicijskog sporazuma.

Za koaliciju je, kaže, doznao iz medija koji su izvijestili sa zajedničke konferencije za novinare što su je nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma održali predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darinko Kosor i predsjednici HIP-a i HSD-a Miroslav Tuđman i Zdravko Tomac.

"Znao sam da ogranak pregovara s mnogim strankama, a po Statutu i stranačkim običajima, naši ogranci imaju potpunu slobodu u izbornim koaliranjima i središnjica se ne miješa u to", pojasnio je Čehok, koji nije želio reći što osobno misli o novosklopljenoj koaliciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙