FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija državotvornih stranaka za izbore u Zagrebu

ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Četiri hrvatske izvanparlamentarnestranke državotvornog određenja predstavile su danas svoju koalicijuza predstojeće izbore u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji i za kojuvjeruju da će ima se priključiti još najmanje četiri stranke te da ćeprijeći izborni prag i ući u gradsku skupštinu.
ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Četiri hrvatske izvanparlamentarne stranke državotvornog određenja predstavile su danas svoju koaliciju za predstojeće izbore u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji i za koju vjeruju da će ima se priključiti još najmanje četiri stranke te da će prijeći izborni prag i ući u gradsku skupštinu.

Riječ je o Hrvatskoj čistoj stranci prava (HČSP), Hrvatskim pravašima (HP), Hrvatskoj kršććansko-demokratskoj stranci (HKDS) te Hrvatskim prolječarima (HP).

Naš prvi cilj je smijeniti nesposobnu politiku i SDP-a i HDZ-a i ponovo uvesti politku kao časnu djelatnost, rekao je koordinator nove koalicije Josip Miljak iz HČSP-a. Za njega su te dvije stranke izdajničke i nesposobne te su iznevjerile svoje izborno tijelo.

Nositelja liste još nismo odredili jer računamo da će nam pristupiti još neke stranke, istaknuo je dodavši da bi nositelj liste mogla biti i nestranačka osoba. Postoji ideja da se takva koalicija uspostavi i u drugim dijelovima Hrvatske, dodao je.

Glavni tajnik HČSP-a Vinko Kalinić rekao je da je slična koalicija već uspostavljena u Koprivničko-križavačkoj županiji te da koalicija ne spada ni u desni ni u lijevi politički spektar već da je riječ o pravaško-demoršćanskoj koaliciji. Pozvao je i druge političke stranke da im se priključe rekavši da bi samostalni izlaz takvih stranaka bilo političko samoubojstvo te rasipanje glasova.

Naše stranke okupile su se oko proglasa "Hrvatska zajedno" koji ima dva osnovna cilja, a to je vratiti vjeru u Hrvatsku i vratiti vjeru u politku, rekao je Vladimir Vicković iz HKDS-a.

I on je oštro kritizirao hrvatsku politčku scenu za koju tvrdi da su tzv. velike stranke izdale i iznevjerile birače posebice kritiziravši SDP i HDZ za koje tvrdi da su praktički jedno te isto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙