FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ će u interesu Istre surađivati i s IDS-om

PULA,21. ožujka(Hina) - Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Istarskežupanije Marino Roce na današnjoj je konferenciji za novinare u Puliistaknuo kako će na skorašnjim lokalnim izborima ta stranka u Istrinastupiti sa samostalnim listama dok su koalicije moguće, kako jerekao, "sa svim političkim opcijama koje imaju slične programe, pa i sIDS-om".
PULA,21. ožujka(Hina) - Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Istarske županije Marino Roce na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli istaknuo kako će na skorašnjim lokalnim izborima ta stranka u Istri nastupiti sa samostalnim listama dok su koalicije moguće, kako je rekao, "sa svim političkim opcijama koje imaju slične programe, pa i s IDS-om".

"IDS-ova politika u posljednje se vrijeme promijenila kao što su se promijenili i njihovi stavovi iz Rovinjske deklaracije kojima smo se mi oštro suprotstavljali", ocijenio je Roce.

"U interesu razvoja gospodarstva Istre mi ćemo na pozitivnim programima sa svima surađivati, a tamo gdje bude potrebno, u pravcu pozitivnih programa, spremni smo ići u koaliciju sa svima. Ako je riječ o interesu Istre, nećemo politizirati nego surađivati", rekao je Roce odgovarajući na pitanje novinara o mogućoj koaliciji IDS-a i HDZ-a. Pritom je istaknuo kako s IDS-ovom vlašću i politikom u Istri istarski HDZ nije zadovoljan, međutim, dodao je, njome nisu zadovoljni ni IDS-ovi birači.

Predsjednik istarskog HDZ-a Marino Roce izrazio je uvjerenost da će nakon idućih lokalnih izbora ta stranka u Istarskoj županiji osvojiti 15 posto vijećničkih mandata, što je za oko pet posto više od dosadašnjih. Isti rezultat očekuje i u Puli iako je svjestan činjenice da će se u najvećem istarskog gradu vlast moći oformiti jedino uz veću koaliciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙