FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: O spomeničkoj renti na idućoj skupštinskoj sjednici

ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo ćedo iduće skupštinske sjednice u ožujku, koja će vjerojatno biti izadnja u ovom mandatu, pripremiti izmjene i dopune Prijedloga o visinispomeničke rente, odlučili su danas gradski zastupnici na sjedniciSkupštine.
ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo će do iduće skupštinske sjednice u ožujku, koja će vjerojatno biti i zadnja u ovom mandatu, pripremiti izmjene i dopune Prijedloga o visini spomeničke rente, odlučili su danas gradski zastupnici na sjednici Skupštine.

Prvotni prijedlog Poglavarstva bio je da se preispita visina spomeničke rente i u međuvremenu odgodi njezina naplata bez obveze da se odredi koliko će vremena za to biti potrebno i koji će biti novi iznos rente.

Nakon rasprave, u kojoj su oporbeni zastupnici tvrdili da se time zapravo ništa neće promijeniti osim što će se rješenje problema odgoditi nakon lokalnih izbora, Klub gradskih zastupnika SDP-a predložio je da Gradsko poglavarstvo do sljedeće skupštinske sjednice izađe s konkretnim izmjenama i dopunama o visini spomeničke rente što su svi gradski zastupnici i prihvatili.

Trenutačno je spomenička renta određena u rasponu mjesečno od 3 do 10 kuna po četvornom metru poslovnog prostora u kulturnom dobru ili na području kulturno-povijesne cjeline.

Kažimir Varda (Hrvatski blok) ustvrdio je da su oporbeni zastupnici kod donošenja takve odluke upozoravali da će se visina spomeničke rente pokazati kao problem uz sva davanja koja opterećuju obrtnike.

Dogradonačelnik Milan Bandić zahvalio je oporbenim zastupnicima što su "pogurali" Gradsko poglavarstvo da donese izmjene i dopune odluke o visini spomeničke rente i najavio za srijedu sastanak u Gradskom poglavarstvu s predstavnici Hrvatske obrtničke komore koji su nezadovoljni sadašnjom visinom rente.

Predsjednica Gradske skupštine Morana Paliković Gruden rekla je da bi se svi trebali upitati tko je kriv da se sadašnja odluka o spomeničkoj renti u Zagrebu nije mogla provesti i ocijenila da je grad Zagreb "prezaštićen" jer su pod istom zaštitom primjerice crkva sv. Katarine, Zagrebački velesajam i tvornica Kamensko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙