FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HP izabrao novog izvršnog direktora

SAN FRANCISCO, 30. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Tehnološki gigantHewlett-Packard (HP) izabrao je za novog izvršnog direktora relativnonepoznatu osobu i to manje od dva mjeseca nakon što je otpustiodotadašnju čelnicu Carly Fiorina.
SAN FRANCISCO, 30. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Tehnološki gigant Hewlett-Packard (HP) izabrao je za novog izvršnog direktora relativno nepoznatu osobu i to manje od dva mjeseca nakon što je otpustio dotadašnju čelnicu Carly Fiorina.

Za novog izvršnog direktora kompanija je odabrala čelnika NCB korporacije Marka Hurda, 48-godišnjaka, na temelju njegovog postignuća u vođenju kompleksne organizacije kao i snažnih rukovodećih i osobnih kvaliteta.

Hurd će u petak preuzeti jedan od najistaknutijih poslova u tehnološkom sektoru te će biti zadužen za vraćanje stare snage kompaniji.

HP se godinama bori za očuvanje svoje pozicije vodeće svjetske tehnološke kompanije. Trenutno je drugi proizvođač kompjutera na svijetu zahvaljujući kontroverznoj akviziciji od 19 milijardi dolara sa Compaq Computer Corp. 2002., no nije uspio ostvariti konzistentan rast.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙