FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Disney za novog izvršnog direktora odabrao Roberta Igera

WASHINGTON, 14. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Odbor direktora kompanijeWalt Disney imenovao je predsjednika kompanije Roberta Igeranasljednikom izvršnog direktora Michaela Eisnera, koji je lani najaviosvoj odlazak u mirovinu.
WASHINGTON, 14. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Odbor direktora kompanije Walt Disney imenovao je predsjednika kompanije Roberta Igera nasljednikom izvršnog direktora Michaela Eisnera, koji je lani najavio svoj odlazak u mirovinu.

Američki div industrije zabave objavio je da se odlučio za izvršnog direktora unutar kompanije za nasljednika Eisnera, koji je na čelnoj dužnosti tvrtke od davne 1984. Za to vrijeme Disney je izgradio sedam novih tematskih parkova, 28.458 novih hotelskih soba, 70 novih programa kabelske televizije i objavio 800 filmova, podaci su kompanije. Ta skupina u svojem vlasništvu drži holivudske studije i televizijske mreže, uključujući i ABC.

Robert Iger, ujedno i glavni operativni direktor, jednoglasno je izabran za vodeće mjesto kompanije koje će službeno preuzeti 30. rujna. "Bob je iskusni, talentirani i vizionarski čelnik koji je učinio krucijalne i značajne doprinose snažnoj izvedbi Disneya", komentirao je Igerovo imenovanje George Mitchell, predsjednik odbora direktora kompanije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙