FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oracle kupuje softversku tvrtku Retek za 631 milijun dolara

NEW YORK, 22. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Američki div industrijeposlovnog softvera Oracle u utorak je postigao dogovor o kupnjiproizvođača softvera Reteka za 631 milijun dolara.
NEW YORK, 22. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Američki div industrije poslovnog softvera Oracle u utorak je postigao dogovor o kupnji proizvođača softvera Reteka za 631 milijun dolara.

Postizanjem sporazuma okončano je trotjedno nadmetanje za tog proizvođača softvera za maloprodaju, iz kojeg je istisnut njemački SAP. Njemačka kompanija zasad nije komentirala sporazum.

Oracle je pobijedio s ponudom od 11,25 dolara po Retekovoj dionici, čime je kompanija procijenjena na 631 milijun dolara.

Dvije velike softverske kompanije nadmetale su se tijekom tri tjedna oko Reteka, koji proizvodi softver za praćenje prodaje i zaliha na maloprodajnom tržištu, područje koje obje tvrtke vide neiskorištenim.

Oracle je prošlog tjedna objavio da je dobio preliminarno odobrenje od američkih regulatora za predloženi sporazum. I Oracle i SAP tvrde da će novim akvizicijama u nadolazećim mjesecima povećavati izglede svoga rasta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙