FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sony kažnjen s 90 milijuna dolara

SAN FRANCISCO, 29. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Japanski elektroničkigigant Sony kažnjen je s 90 milijuna dolara zbog kršenja patenta zbogtoga što je dodavao svojstvo vibriranja na upravljače igraćih videokonzola PlayStation i PlayStation2.
SAN FRANCISCO, 29. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Japanski elektronički gigant Sony kažnjen je s 90 milijuna dolara zbog kršenja patenta zbog toga što je dodavao svojstvo vibriranja na upravljače igraćih video konzola PlayStation i PlayStation2.

Takvu presudu donio je američki savezni sud u postupku koji je pokrenula američka tvrtka Immersion u 2002.

Sudskom odlukom Sonyu je naređeno da zaustavi prodaju popularnih konzola, no u očekivanju žalbe japanske kompanije taj je naputak suspendiran.

Immersion Corporation žalio se da Sony Dual Shock upravljač za dvije PlayStation konzole krši njihov patent, što je Sony opovrgavao. Svojstvo omogućuje da upravljači vibriraju kada igrač izvodi određene akcije poput gađanje iz pištolja.

Kazna od 90 milijuna dolara tri puta je veći iznos od prošlogodišnjeg prihoda Immersiona, koji je iznosio 23,8 milijuna dolara. Sony je u SAD-u prodao više od 27 milijuna PlayStationa,.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙