FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast DT-ovog poslovanja s nekretninama u istočnoj Europi

BUDIMPEŠTA, 28. veljače 2005. (Hina) - DeTelmmobilien und Service GmbH,odjel Deutsche Telekom-a AG za upravljanje nekretninama, želi postatinajveći upravitelj nekretninama na prostoru od Baltičkog do Jadranskogmora, objavio je izvršni direktor kompanije Gerhard Niesslein urazgovoru za budimpeštanski Budapest Business Journal.
BUDIMPEŠTA, 28. veljače 2005. (Hina) - DeTelmmobilien und Service GmbH, odjel Deutsche Telekom-a AG za upravljanje nekretninama, želi postati najveći upravitelj nekretninama na prostoru od Baltičkog do Jadranskog mora, objavio je izvršni direktor kompanije Gerhard Niesslein u razgovoru za budimpeštanski Budapest Business Journal.

Prvi korak koji upućuje u tom smjeru jest potpisivanje ugovora s mađarskom kompanijom Wallis Real Estate Rt. o osnivanju zajedničke kompanije. "U tijeku su rasprave o De Telmmobilijevou preuzimanju poslova s nekretninama u slovačkom, hrvatskom i još dva ili tri DT-ova ogranka u središnjoj Europi", kazao je Niesslein.

U Njemačkoj poslovi vezani za profesionalno upravljanje imovinom, inače specijalnost DeTelmmobiliena, čine izrazito segmentirani dio tržišta, naglašava Niesslein.

Izvršni direktor DeTelmmobiliena otkrio je da njegova kompanija upravlja imovinom površine 18 milijuna kvadratnih metara, da njezin godišnji prihod iznosi 900 milijuna eura a zapošljava 6500 ljudi i jedan je od najvećih upravitelja te vrste u Njemačkoj iako je njihov udio u tržištu manji od 10 posto.

Profesionalno upravljanje imovinom bilježi naglu ekspanziju, uz godišnji rast tržišta koji u Njemačkoj premašuje 10 posto, upozorava Niesslein, navodeći kao jedan od razloga takvog rasta činjenicu da su kompanije prisiljene smanjivati troškove.

"Deutsche Telekom je u razdoblju od 1999. uštedio 250 do 300 milijuna eura koristeći se uslugama profesionalnog upravljanja imovinom, u okviru kojih su smanjeni troškovi održavanja zgrada i smanjena površina uredskog prostora namijenjenog iznajmljivanju", objasnio je Niesslein.

Po njegovim procjenama, europsko tržište upravljanja imovinom ubrzano se priprema za snažan rast. U SAD-u su institucije s najvećim portfeljima nekretnina poput vojske i lokalnih vlasti već prepustile poslove upravljanja profesionalcima. "No, organizacije s velikim portfeljima nekretnina poput željezničkih poduzeća, ministarstava obrane i lokalnih vlasti većih gradova rijetko kada prepuštaju poslove upravljanja imovinom profesionalcima", naglašava Niesslein.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙