FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policijski general RS Borovčanin u petak dobrovoljno u Haag

BEOGRAD,29. ožujka 2005.(Hina) - Policijski general Republike Srpske(RS) Ljubomir Borovčanin, optužen za ratne zločine u Bosni iHercegovini, dobrovoljno će se predati Haškom sudu u petak, 1.travnja, priopćila je u utorak poslije podne vlada Srbije.
BEOGRAD,29. ožujka 2005.(Hina) - Policijski general Republike Srpske (RS) Ljubomir Borovčanin, optužen za ratne zločine u Bosni i Hercegovini, dobrovoljno će se predati Haškom sudu u petak, 1. travnja, priopćila je u utorak poslije podne vlada Srbije.

U priopćenju se navodi da je Borovčanin odluku o dobrovoljnoj predaji donio "nakon susreta sa srbijanskim ministrom pravosuđa Zoranom Stojkovićem i ministrom unutarnjih poslova RS Darkom Matijaševićem, koji su s njim razgovarali u okviru suradnje dviju vlada na rješavanju obveza prema Haškom sudu".

Vlada Srbije će, kako se navodi, pružiti sva potrebna jamstva kako bi optuženi Borovčanin bio pušten na slobodu do početka suđenja, a obje vlade "osigurat će i potrebnu pomoć njegovoj obitelji".

Haška optužnica, potvrđena i otpečaćena u rujnu 2002. godine, Borovčanina tereti za suučesnišvo u genocidu, istrebljivanje, ubojstva, progone i prisilno premještanje nesrpskog stanovništva, odnosno zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja tijekom rata u Bosni i Hercegovini.

Na popisu optuženika koje Haški sud traži od Srbije i Crne Gore (SCG) i RS, nakon što se u posljednjih nekoliko mjeseci deset optuženih dobrovoljno predalo tom sudu, ostalo je još 13 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙