FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Srpski generali Tolimir i Perišić uskoro u Haagu?

BEOGRAD,2. ožujka(Hina) - Još dva srpska generala, Momčilo Perišić igeneral Vojske Republike Srpske Zdravko Tolimir, otići će idućih danadobrovoljno u Den Haag, tvrde "Večernje novosti" od srijede dodajućida pregovori oko predaje trećeg, policijskog generala Sretena Lukića,još uvijek traju.
BEOGRAD,2. ožujka(Hina) - Još dva srpska generala, Momčilo Perišić i general Vojske Republike Srpske Zdravko Tolimir, otići će idućih dana dobrovoljno u Den Haag, tvrde "Večernje novosti" od srijede dodajući da pregovori oko predaje trećeg, policijskog generala Sretena Lukića, još uvijek traju.

"Pregovori s generalima Perišićem i Tolimirom su završeni i njihova dobrovoljna predaja nije sporna", tvrdi list, dodajući da pregovori s generalom policije Sretenom Lukićem "još uvijek traju zbog njegove zabrinutosti i strepnje da za svoje teško zdravstveno stanje u Sheveningenu neće imati adekvatan tretman", navodi list.

Generala Lukića je, naime, prošloga tjedna pregledala liječnička komisija iz Haaškog suda, koja je - prema "Večernjim novostima" - ocijenila "da je Lukić lošeg zdravstvenog stanja, ali da je sposoban za suđenje pred Haaškim sudom".

Lukić je u Den Haagu optužen za ratne zločine na Kosovu 1999. godine, dok je general Zdravko Tolimir optužen, zajedno s Radivojem Miletićem i Milanom Gverom, koji su se već dobrovoljno predali Haaškom sudu, za ratne zločine nad Muslimanima u Srebrenici i Žepi 1995. godine.

Još nije poznato postoji li haaška optužnica protiv generala Momčila Perišića. Vlastima u Srbiji najavljeno je da će u Beograd stići još jedna haaška optužnica protiv državljana Srbije i Crne Gore, ali dosad još nitko u Haaškom sudu ili Tužiteljstvu nije potvrdio da je riječ upravo o Perišiću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙