FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Momčilo Perišić u ponedjeljak dobrovoljno odlazi u Den Haag

BEOGRAD,2. ožujka 2005.(Hina) - Bivši načelnik Generalštaba VojskeSrbije i Crne Gore i bivši oficir JNA Momčilo Perišić dobrovoljno ćese predati Haaškom sudu u ponedjeljak, 7. ožujka, priopćila je usrijedu navečer Vlada Srbije.
BEOGRAD,2. ožujka 2005.(Hina) - Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore i bivši oficir JNA Momčilo Perišić dobrovoljno će se predati Haaškom sudu u ponedjeljak, 7. ožujka, priopćila je u srijedu navečer Vlada Srbije.

Perišić je, kako se kaže u priopćenju Vlade Srbije, "odluku o dobrovoljnom odlasku u Haaški sud donio po vlastitoj volji i savjesti, nakon što je primio haašku optužnicu".

Vlada Srbije u priopćenju kaže da "veoma cijeni" Perišićevu odluku kao "moralnu i u interesu države", te da će dati sva potrebna jamstva kako bi optuženi general Perišić bio pušten na slobodu do početka suđenja.

Vlastima u Beogradu glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte najavila je potkraj prošle godine još jednu haašku optužnicu, ali se sve dosad nije znalo da je riječ o generalu Momčilu Perišiću, za kojega se pretpostavlja da može biti optužen za ratne zločine u Mostaru i Zadru početkom rata 1991. godine, za što je u Hrvatskoj i osuđen u odsutnosti na 20 godina zatvora, što je tad bila najveća moguća kazna propisana za ta kaznena djela u hrvatskom kaznenom zakonodavstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙