FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haaški optuženik general Lukić sposoban za odlazak u Haag

BEOGRAD,1. ožujka(Hina) - Liječnička komisija Međunarodnog kaznenogsuda u Den Haagu, koja je prošloga tjedna u Beogradu pregledalahaaškog optuženika, generala policije Sretena Lukića, koji je nedavnoimao operaciju srca, smatra da nema prepreka da on bude prebačen u DenHaag, javio je u utorak Radio B92.
BEOGRAD,1. ožujka(Hina) - Liječnička komisija Međunarodnog kaznenog suda u Den Haagu, koja je prošloga tjedna u Beogradu pregledala haaškog optuženika, generala policije Sretena Lukića, koji je nedavno imao operaciju srca, smatra da nema prepreka da on bude prebačen u Den Haag, javio je u utorak Radio B92.

"Liječnička komisija je bila ovdje, a ja sam potpisao protokol s nadležnima u Haaškom sudu da ne objelodanjujemo nikakve detalje dok god je ta komisija ovdje. Završili su svoj dio posla, ali ne mogu govoriti o njenim zaključcima. U utorak ću o čitavom postupku informirati predsjednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića i predsjednika i premijera Srbije Borisa Tadića i Vojislava Koštunicu", kazao je u utorak predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom Rasim Ljajić Radiju B92.

Ljajić je najavio i dvije do tri predaje Haaškom sudu narednih dana, ali nije precizirao koji će optuženici otputovati u Den Haag.

"Nesumnjivo je da je u posljednjih nekoliko mjeseci učinjen značajan napredak na polju suradnje s Haaškim sudom. Imali smo pet predaja i u narednim danima očekujem još dvije do tri, što će nas nesumnjivo približiti dobivanju pozitivne Studije o izvodljivosti i definitivno uvjeriti međunarodnu zajednicu da SCG potpuno izvršava međunarodno preuzete obveze", kazao je Ljajić.

Optuženi Lukić je prvi od četvorice generala optuženih za ratne zločine na Kosovu 1999. godine preuzeo haašku optužnicu u Okružnom sudu u Beogradu.

Haaškom sudu se nedavno predao general Vladimir Lazarević, dok prema izjavama zastupnika optuženog generala Nebojše Pavkovića, on nema namjeru dobrovoljno se predati Haaškom sudu. Četvrti optuženi, također general policije Vlastimir Đorđević, napustio je zemlju krajem 2000. godine, nakon pada režima Slobodana Miloševića te se navodno nalazi u Rusiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙