FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: Sindikat EKN-a o izborima za Radnička vijeća

SISAK, 29. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata energetike,kemije i nemetala (EKN-a ) Ivan Tomac ustvrdio je danas da susindikalne podružnice i radnička vijeća u tvrtkama posljednja brana izaštita radnika od kriminala, korupcije i kršenja prava.
SISAK, 29. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata energetike, kemije i nemetala (EKN-a ) Ivan Tomac ustvrdio je danas da su sindikalne podružnice i radnička vijeća u tvrtkama posljednja brana i zaštita radnika od kriminala, korupcije i kršenja prava.

To se pokazalo i u slučaju sisačkog poduzeća "Herbos" u kojem je lista sindikata, unatoč nekorektnim pritiscima poslodavca i tzv. nezavisne liste, uspjela pobijediti na izborima za Radničko vijeće, rekao je Tomac na konferenciji za novinare u Regionalnom povjereništvu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Sisku.

Tomac je izjavio da je prije izbora Radničkog vijeća u "Herbosu" nezavisna lista, kao produžena ruka poslodavca, dijelila i na oglasne ploče postavljala letke "uvredljivog i primitivnog sadržaja" protiv sindikalne povjerenice Đurđe Jurić.

Napomenuo je da su te neprihvatljive pritiske na listu sindikata radile osobe koje su formalno još uvijek članovi Sindikata EKN-a, ali neće još dugo.

Đurđa Jurić izvijestila je da je na izborima za Radničko vijeće izašlo 189 radnika, a sindikalna lista je dobila 122 glasa. Sindikat će u novom Vijeću imati dva, a nezavisna lista jednog člana.

Kao potvrdu pritisaka na nju, Jurić je novinarima podijelila plakate nezavisne liste u kojima ju se naziva uvredljivim imenima i prikazuje na nekorektan način.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙