FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sesvete: prosvjed radnika Sljemena

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Tristotinjak radnika Sljemenaprosvjedovalo je danas u Sesvetama protiveći se prodaji te tvrtke igašenju radnih mjesta.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Tristotinjak radnika Sljemena prosvjedovalo je danas u Sesvetama protiveći se prodaji te tvrtke i gašenju radnih mjesta.

Prosvjed protiv gašenja proizvodnje u toj tvrtki sa 135-godišnjom tradicijom priređen je u središtu Sesveta pod geslom "Sljeme u stečaju - Sesvete u stečaju".

Radnici, koje zastupa Sindikat poljoprivrede, tvrde da većinski vlasnik tvrtka Finagra d.o.o. kani ugasiti proizvodnju i zatvoriti 361 radno mjesto kako bi zaradio na prodaji lokacije, branda, recepture i tehnologije Sljemena.

Traže da vlasnik prepusti dionice Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) koji bi pronašao novog vlasnika, spremnog na nastavak proizvodnje i očuvanje radnih mjesta, umjesto prodaje zemljišta za 300 milijuna kuna i slanja radnika na ulicu.

Regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivica Rogić rekao je prosvjednicima da su, po njegovim informacijama, vlasnici Sljemena već zatražili prenamjenu zemljišta kako bi ga mogli prodati u komercijalne svrhe.

Finagra je prije tri godine postala vlasnikom Sljemena za 4,5 milijuna kuna. Sad ga želi prodati za 300 milijuna kuna, a radnicima isplatiti otpremnine od tek 2.000 kuna po godini staža, tvrde sindikalci.

"Borimo se da naša djeca ne budu gladna, ne želimo na burzu rada ni na teret države", kazao je glavni sindikalni povjerenik u Sljemenu Branko Mišković.

Prosvjednicima je pokazao dokumentaciju o navodnim kriminalnim radnjama u Sljemenu koju će sutra, kako je najavio, predati USKOK-u.

Predsjednik Sindikata poljoprivrede Josip Pavić rekao je kako sindikat ne smije dopustiti da u postojeću masu nezaposlenih hrvatskih građana uđu i radnici Sljemena.

"Dosta su hrvatski radnici bili na ulicama da bi drugi mogli imati jahte i djecu slati na školovanje u inozemstvo", kazao je.

Tijekom prosvjeda radnici su se uz pjesmu "Gdje je nestao čovjek" Gorana Bareta grijali kuhanim vinom.

Istaknuli su parole poput "Sesvete, imamo li mi svoga Šukera", "Do kad ćemo živjeti u neizvjesnosti", "Za nestanak gotovine kriva je Finagra, "Finagra bagra", "Hoćemo raditi" itd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙