FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pirotehničari Mungosa sutra prosvjeduju pred Vladom

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Sindikat zaposlenih na poslovimarazminiranja započet će sutra, 15. ožujka, višednevni prosvjed naMarkovu trgu, sve dok se ne isplate plaće i osigura posao zapirotehničare AKD Mungosa, najavili su danas sindikalci.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Sindikat zaposlenih na poslovima razminiranja započet će sutra, 15. ožujka, višednevni prosvjed na Markovu trgu, sve dok se ne isplate plaće i osigura posao za pirotehničare AKD Mungosa, najavili su danas sindikalci.

Dopredsjednik sindikata Niko Režić izjavio je Hini da će se na Markovu trgu okupiti dvjestotinjak Mungosa te zatražiti da njihove predstavnike primi premijer Ivo Sanader s kojim bi trebali dogovoriti konačno rješenje za status tvrtke AKD Mungos.

Režić je ranije najavio da će pirotehničari, ako treba, "donijeti opremu i kampirati na Markovu trgu, a možda i organizirati vježbu sa školskim minama".

U Ministarstvu unutarnjih poslova danas je održan širi sastanak svih zainteresiranih u poslovima razminiranja, ali ništa nije riješeno u vezi zahtjeva pirotehničara Mungosa, kazao je Režić.

Pirotehničari još nisu primili drugu polovicu plaće za siječanj, a ne zna se jesu li im uplaćeni doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

Također traže da im Vlada osigura posao, jer Mungos trenutno radi s manje od 30 posto kapaciteta.

U Mungosu radi 180, a u cijeloj Hrvatskoj 552 pirotehničara, koji će postati suvišni ne promijeni li se sadašnji način razminiranja zbog kojega godišnje nedostaje polovica sredstava za razminiranje.

Sindikat zaposlenih na poslovima razminiranja najavio je i da će zajedno s drugim sindikatom pirotehničara i Udrugom poslodavaca u razminiranju organizirati prekid razminiranja u cijeloj Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙