FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat EKN-a traži hitan nastavak proizvodnje u Petrokemiji

KUTINA, 2. ožujka 2005. (Hina) - Zbog noćašnjeg prekida isporuke plinaPetrokemiji Sindikat energetike, kemije i nemetala (EKN) zatražio jedanas hitnu sjednicu Nadzornog odbora kutinske tvornice umjetnihgnojiva kako bi se čim prije osigurao nastavak proizvodnje te ispitalemogućnosti nadoknade štete.
KUTINA, 2. ožujka 2005. (Hina) - Zbog noćašnjeg prekida isporuke plina Petrokemiji Sindikat energetike, kemije i nemetala (EKN) zatražio je danas hitnu sjednicu Nadzornog odbora kutinske tvornice umjetnih gnojiva kako bi se čim prije osigurao nastavak proizvodnje te ispitale mogućnosti nadoknade štete.

Sindikat u priopćenju podsjeća da Petrokemija nema nikakve alternative potrošnji plina, jer joj je plin prvenstveno sirovina, a ne energent.

"Zabrinuti za budućnost svoje tvrtke i ne razumijevajući nebrigu nadležnih državnih i gospodarskih subjekata upozoravamo da se na ovaj način izravno ugrožava poslovanje i ugled jednog od najvećih izvoznika u Hrvatskoj", ističu sindikalci.

Osim toga, zastoj u proizvodnji će uz izravne štete izazvati probleme u isporuci mineralnih gnojiva, kako poljoprivrednicima u Hrvatskoj tako i najvećim kupcima u Sloveniji, Italiji, Austriji i Bosni i Hercegovini.

Sindikalci nisu uvjereni da je poduzeto sve potrebno kako bi se izbjeglo da nadležne ponovno "iznenade" niske temperature tijekom zime.

Sindikat EKN-a poduzet će sve što bude smatrao neophodnim da se sačuvaju radna mjesta i proizvodnja u Petrokemiji, ističe se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙