FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski parlament raspravlja o djelovanju u EU

LJUBLJANA,29. ožujka 2005.(Hina) - Slovenski parlament počeo je uutorak popodne raspravu o rezoluciji koja određuje djelovanje države uustanovama Europske unije u ovoj godini, a premijer Janez Janša uuvodu je naglasio da širenje EU-a ostaje među prioritetima djelovanjanjegove vlade u europskim institucijama.
LJUBLJANA,29. ožujka 2005.(Hina) - Slovenski parlament počeo je u utorak popodne raspravu o rezoluciji koja određuje djelovanje države u ustanovama Europske unije u ovoj godini, a premijer Janez Janša u uvodu je naglasio da širenje EU-a ostaje među prioritetima djelovanja njegove vlade u europskim institucijama.

"Slovenija će se i nadalje zauzimati da vrata za članstvo u EU ostanu otvorena, uz uvažavanje svih uvjeta i kriterija. Sve druge alternative su slabije, ne samo za te države nego i za Sloveniju", rekao je Janša u uvodu raspravi koja će završiti prihvaćanjem rezolucije o državnim prioritetima u djelovanju u EU u ovoj godini.

Slovenski je premijer kao bitne prioritete djelovanja naglasio osiguravanje gospodarskog rasta u skladu s ciljevima Lisabonske strategije EU-a, uključivanje Slovenije u eurozonu i pripreme za vrijeme kad će Slovenija kao prva zemlja od lani primljenih novih članica preuzeti predsjedanje EU-om.

To je prilika da Slovenija u financijskim i poslovnim krugovima ojača i učvrsti svoj identitet, naglasio je slovenski premijer.

Janša je u vezi s približavanjem država zapadnog Balkana Europskoj uniji rekao da ta regija mora ostati visok prioritet međunarodne zajednice, Europske unije i NATO saveza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙