FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski veleposlanik protiv odgode pregovora

LJUBLJANA,10. ožujka 2005.(Hina) - Slovenski veleposlanik pri Europskojuniji Ciril Štokelj izjavio je da je Slovenija u četvrtak na sastankuOdbora stalnih predstavnika država EU-a (COREPER) bila za početakpregovora Hrvatske s Europskom unijom 17. ovog mjeseca, te da biodgoda pregovora bila negativan signal za Hrvatsku i ostale države uregiji.
LJUBLJANA,10. ožujka 2005.(Hina) - Slovenski veleposlanik pri Europskoj uniji Ciril Štokelj izjavio je da je Slovenija u četvrtak na sastanku Odbora stalnih predstavnika država EU-a (COREPER) bila za početak pregovora Hrvatske s Europskom unijom 17. ovog mjeseca, te da bi odgoda pregovora bila negativan signal za Hrvatsku i ostale države u regiji.

"Slovenija je izričito podržala nastojanja Hrvatske da pregovori počnu 17. ožujka", rekao je Štokelj i dodao da je za Sloveniju što skoriji početak pregovora EU s Hrvatskom od strateške važnosti zbog uvođenja europskih standarda.

"Puna suradnja s Haagom važna je i za sve druge države u regiji. Slovenija drži da je među njima Hrvatska napravila najviše i tako umnogome pridonijela stabilizaciji prilika na Balkanu", rekao je Štokelj, dodajući da njegova vlada ocjenjuje da Hrvatska mora dokazati da čini sve u njenoj moći da generala Gotovinu izruči Haagu, ali da puna suradnja ne znači izričito da će Gotovina do 17. ožujka biti pronađen i predan u Haag.

Konačnu će odluku o početku pregovora ili odgodi morati donijeti ministri vanjskih poslova EU-a na svom sastanku idućeg tjedna nakon što ponovno odvagnu argumente, rekao je Štokelj za slovensku agenciju STA.

Budući da je Hrvatska svojom dosadašnjom suradnjom s Haaškim sudom napravila više nego druge države u regiji, odgoda pregovora s Hrvatskom bila bi negativan signal Bruxellesa ne samo Hrvatskoj nego i ostalim državama, ocijenio je slovenski predstavnik u COREPER-u, veleposlanik Ciril Štokelj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙