FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

M. Nobilo: Približavanje Hrvatske EU olakšava rješavanje bilateralnih pitanja

LJUBLJANA,13. ožujka(Hina) - Hrvatski veleposlanik u Ljubljani MarioNobilo rekao je u razgovoru za slovensku agenciju STA kako se slaže socjenom slovenskoga premijera Janeza Janše da približavanje HrvatskeEuropskoj uniji olakšava rješavanje otvorenih bilateralnih pitanja.
LJUBLJANA,13. ožujka(Hina) - Hrvatski veleposlanik u Ljubljani Mario Nobilo rekao je u razgovoru za slovensku agenciju STA kako se slaže s ocjenom slovenskoga premijera Janeza Janše da približavanje Hrvatske Europskoj uniji olakšava rješavanje otvorenih bilateralnih pitanja.

"Mislim da je iza nas vrijeme kad su incidenti bili glavna tema izvještavanja na obje strane", rekao je Nobilo, dodajući kako mu se čini logičnim da je Slovenija glavna partnerica Hrvatske kad je riječ o pregovorima s Europskom unijom.

"Računamo na pomoć i savjete članica EU-a, osobito Slovenije", rekao je Nobilo, dodajući da je suradnja na tehničkoj razini postojala i u vrijeme prijašnje slovenske vlade, a sada je pojačana.

Nobilo je rekao da mu se čini kako Slovenija prema Hrvatskoj ima u tom procesu veliku odgovornost, onakvu kakvu će imati Hrvatska u tome da pomogne drugim državama jugoistočne Europe na putu u EU.

Govoreći o očekivanoj odluci EU-a u pogledu početka pregovora s Hrvatskom, Nobilo je rekao da Hrvatska nema alternativni program ako pregovori ne počnu 17. ožujka.

"Europska unija jedina je hrvatska alternativa", ocijenio je Nobilo. Po njegovim bi riječima kraća odgoda pregovora bila slaba vijest, no ne toliko slaba koliko eventualna dugotrajnija odgoda. Nobilo je rekao da osobno ne vjeruje u dužu odgodu pregovora, ali da bi posljedice bile slabe za širu regiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙