FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnik najvećeg svjetskog osiguravatelja nakon 38 godina odlazi u mirovinu

NEW YORK, 29. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Maurice "Hank" Greenberg,koji je pretvorio American International Group Inc. (AIG) u globalnuosiguravajuću silu, odstupit će ovoga tjedna s mjesta predsjednikauprave nakon proširivanja istrage oko AIG-ovih poslova.
NEW YORK, 29. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Maurice "Hank" Greenberg, koji je pretvorio American International Group Inc. (AIG) u globalnu osiguravajuću silu, odstupit će ovoga tjedna s mjesta predsjednika uprave nakon proširivanja istrage oko AIG-ovih poslova.

Nakon što je američka Komisija za vrijednosnice (SEC) proširila istragu na deset novih navodno upitnih poslovnih transakcija, AIG je objavio da će bivši predsjednik tehnološke burze Nasdaq i član uprave AIG-a Frank Zarb prihvatiti mjesto predsjednika uprave 30. ili 31. ožujka, nakon što se Greenberg vrati s dvotjednog puta iz Azije i Europe.

Greenberg, 79-godišnjak, preuzeo je vodstvo na kompanijom davne 1967. i od malo poznatog pružatelja usluga životnog osiguranja transformirao ga u vodećeg na svjetskom tržištu s približno 100 milijardi dolara prihoda i 93.000 zaposlenih diljem svijeta.

Taj doajen osiguranja još je prije dva tjedna odstupio s mjesta izvršnog direktora, pošto je AIG postao predmetom temeljite istrage regulatora zbog mogućih malverzacija.

"Hank", Njujorčanin čeličnog pogleda i vojničkog rječnika u međuvremenu je zasnovao pravu osiguravajuću dinastiju. Njegov najstariji sin Jeffrey voditelj je posredništva za osiguranje Marsh&McLennan Cos. Inc., a drugi sin Evan vodi bermudsku osiguravajuću tvrtku ACE Ltd.

Nadmoć u osiguravateljstvu zapečatio je 2001. kada je AIG kupio životnog osiguravatelja American General za 23 milijarde dolara. On je predvodio osiguravatelje u Bijeloj kući kad su lobirali kod predsjednika Busha za saveznu potporu u osiguranju od terorizma u danima nakon terorističkog napada 11. rujna.

Poznat svima pod nadimkom Hank, inzistirao je na profitu od prodaje polica, a nije se, kao ostale tvrtke, pouzdavao u povrate od ulaganja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙