FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog navijačkih nereda i slučaja silovane djevojke s dužnosti udaljeni Novak i još sedmorica policajaca

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Zamjenik načelnika policije DubravkoNovak, načelnik Odjela osiguranja Zdenko Galić te još trojicapolicijskih službenika zagrebačke policije udaljeni su danas sdužnosti do okončanja interne istrage o mogućim propustima uosiguranju utakmice rukometnih klubova Zagreba i Partizana, doznaje seu MUP-u.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Zamjenik načelnika policije Dubravko Novak, načelnik Odjela osiguranja Zdenko Galić te još trojica policijskih službenika zagrebačke policije udaljeni su danas s dužnosti do okončanja interne istrage o mogućim propustima u osiguranju utakmice rukometnih klubova Zagreba i Partizana, doznaje se u MUP-u.

MUP je izvijestio i da su do završetka provjere i utvrđivanja moguće odgovornosti u slučaju otete i silovane djevojke, koja je četiri puta mobitelom zvala policiju za pomoć, s dužnosti udaljeni operater koji je primio pozive te voditelj smjene u Operativno-komunikacijskom centru zagrebačke policije i njegov zamjenik.

Odluke o udaljenju s dužnosti osmorice policijskih službenika donio je načelnik zagrebačke policije Krešimir Šulc.

Do utvrđivanja svih okolnosti i moguće individualne odgovornosti vezanih uz nerede na dan rukometne utakmice, osim Novaka i Galića, koji je bio i rukovoditelj cjelokupnog osiguranja utakmice, s dužnosti su udaljena dvojica Galićevih pomoćnika i rukovoditelj vanjskog osiguranja kod dvorane Doma sportova, priopćio je MUP.

U MUP-u kažu da nastavljaju tragati za izgrednicima te da je protiv organizatora utakmice podnijeta prekršajna prijava zbog puštanja u dvoranu većeg broja posjetitelj od kapaciteta same dvorane.

"Ovakva udaljenja s dužnosti provedena su po prvi put, a sukladna su praksi najboljih europskih policija. Kod ovakvih značajnih događaja ne mogu se omah utvrditi sve okolnosti, pa se stoga udaljuju svi koji su bili u izravnoj vezi s događajima do završetka provjera i utvrđivanja pojedinačne okolnosti", stoji u priopćenju MUP-a.

U MUP-u kažu da je, po nalogu ministra unutarnjih poslova, u Ravnateljstvu policije danas održan sastanak te da bi sve okolnosti dva navedena slučaja u potpunosti trebala razjasniti stručna radna skupina i unutarnja kontrola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙