FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obavijest HZMO-a o potvrdama o životu za 2005.

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - U skladu s odredbama međunarodnihugovora o socijalnom osiguranju, Hrvatski zavod za mirovinskoosiguranje (HZMO) svake godine dostavlja na ovjeru potvrde o životukorisnicima kojima se mirovina isplaćuje u inozemstvo, priopćeno jedanas iz HZMO-a.
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - U skladu s odredbama međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) svake godine dostavlja na ovjeru potvrde o životu korisnicima kojima se mirovina isplaćuje u inozemstvo, priopćeno je danas iz HZMO-a.

U Središnjoj službi HZMO-a automatskim su putem tiskane obavijesti i potvrde o životu za 2005. godinu za sve korisnike kojima se mirovina isplaćuje u inozemstvo.

Obavijesti korisnicima tiskane su na hrvatskom jeziku, a potvrde o životu na hrvatskom jeziku i jeziku govornog područja države u koju se potvrda o životu dostavlja.

HZMO podsjeća korisnike da potvrde o životu trebaju ovjeriti kod inozemnog nositelja osiguranja i vratiti ih nadležnoj područnoj službi HZMO-a, navedenoj na potvrdi o životu, najkasnije do 15. travnja 2005.

Korisnicima mirovine koji ne vrate ovjerenu potvrdu o životu do tog roka sistemski će se obustaviti isplata mirovine pri obradi podataka u lipnju 2005., s datumom 31. svibnja 2005.

Korisnici inozemnih mirovina koji žive u Hrvatskoj mogu dvojezične potvrde koje dobivaju od inozemnog nositelja osiguranja ovjeriti u područnim službama i ispostavama HZMO-a, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙