FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prošla godina rekordna za Allianz u Hrvatskoj

ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Allianz osiguranje lani je ostvarilorekordan rast premije za 100 milijuna kuna, odnosno 22 posto u odnosuna prethodnu godinu, te je ukupan premijski prihod tog osiguravateljau 2004. iznosio 553,8 milijuna kuna, a ostvarena dobit, u iznosu od18,4 milijuna kuna, najveća je koju je Allianz osiguranje ostvarilo dosada.
ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Allianz osiguranje lani je ostvarilo rekordan rast premije za 100 milijuna kuna, odnosno 22 posto u odnosu na prethodnu godinu, te je ukupan premijski prihod tog osiguravatelja u 2004. iznosio 553,8 milijuna kuna, a ostvarena dobit, u iznosu od 18,4 milijuna kuna, najveća je koju je Allianz osiguranje ostvarilo do sada.

Rekao je to na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave tog osiguravatelja Boris Galić te dodao da je 2004. bila vrlo uspješna i za Allianz osiguranje i za AZ mirovinske fondove, pa je ukupna dobit Allianza u Hrvatskoj lani iznosila 40 milijuna kuna.

U životnim je osiguranjima Allianz lani ostvario premiju u iznosu od 186,9 milijuna kuna, a u neživotnim 366,9 milijuna kuna. Klijentima životnih osiguranja bit će pripisana rekordna dobit u iznosu od 10,8 milijuna kuna.

Lani je Allianz, koji zauzima 8,3 posto hrvatskog osiguravateljskog tržišta, petu godinu za redom, bio društvo s najvećim nominalnim porastom premije životnih osiguranja u iznosu od 40 milijuna kuna. Time je njegov udio na tržištu životnih osiguranja dostigao 12 posto, a Galić je istaknuo kako očekuje da će Allianz uskoro zauzeti i vodeće mjesto na tom tržištu.

U neživotnim osiguranjima Allianz bilježili rast od 60 milijuna kuna, odnosno 20 posto, rekao je Galić te dodao da su odlični rezultati postignuti u svim važnim segmentima neživotnih osiguranja, od osiguranja imovine do motornih vozila, dok je najuspješnije bilo osiguranje pomorskih, zračnih i transportnih rizika, koje je poraslo za 74 posto.

AZ mirovinski fondovi, prema riječima predsjednika Uprave Allianza ZB društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom Dinka Novoseleca, lani su ostali tržišni lideri, pri čemu je AZ obvezni mirovinski fond (OMF) ostvario prinos od 6,17 posto, dok su prinosi dobrovoljnih mirovinskih fondova (DMF), koji investiraju manje konzervativno, iznosili 9,92 posto u AZ profitu i 10,30 posto u AZ benefitu.

Istaknuo je i kako je za klijente njihovog OMF-a ostvarena dobit od 181 milijuna kuna ili oko 390 kuna po osiguraniku, te podatak da je u DMF-ove kojima oni upravljaju učlanjeno 13.093 osiguranika, od čega zatvoreni DMF-ovi broje 974 članova, od ukupno 1.100 koliko ih je na cijelom tržištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙