FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt "Adamićevo doba 1780. do 1830." Muzeja Grada Rijeke

RIJEKA,29.ožujka 2005(Hina) - Projekt "Adamićevo doba 1780. do 1830."Muzeja Grada Rijeke koji predstavlja razdoblje najvećeg rasta inapretka grada kroz osobu trgovca, financijera i konstruktora AndrijeLjudevita Adamića predstavljen je na današnjoj konferenciji zanovinstvo.
RIJEKA,29.ožujka 2005(Hina) - Projekt "Adamićevo doba 1780. do 1830." Muzeja Grada Rijeke koji predstavlja razdoblje najvećeg rasta i napretka grada kroz osobu trgovca, financijera i konstruktora Andrije Ljudevita Adamića predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Ervin Dubrović, ravnatelj Muzeja Grada Rijeke i autor izložbe koja će biti otvorena sutra, naveo je da je na projektu tijekom četiri godine radilo 30 znanstvenika i istraživača.

U okviru projekta, uz izložbu će se do ljeta organizirati još nekoliko manifestacija, a pripremljena je i monografija.

Na izložbi će biti izloženi Adamićevi planovi za izgradnju pojedinih objekata, dokumenti, pisma, nošnja i portreti.

Dubrović je rekao da izložba ne govori samo o Rijeci u lokalnom smislu već o Europi tadašnjeg vremena.

Andrija Ljudevit Adamić (1766.-1828.) bio je vodeći trgovac na tom području. Njegova tvrtka imala je predstavništvo u Tunisu, a vodeća kuća bila je na Malti. Trgovao je na području od Londona do Crnoga mora, a robu je prevozio i preko oceana, na Kubu i u Brazil. Projektirao je prvo riječko kazalište i sudjelovao u izgradnji niza građevina u Rijeci.

(Hina) xdsil ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙