FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Biškupić primio portugalske arheologe

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Skupinu portugalskiharheologa-muzealaca, koja će deset dana boraviti u Hrvatskoj teposjetiti najvažnije arheološke lokalitete i kulturne znamenitostiHrvatske, primio je danas ministar kulture Republike Hrvatske BožoBiškupić, izvijestilo je Ministarstvo kulture RH.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Skupinu portugalskih arheologa-muzealaca, koja će deset dana boraviti u Hrvatskoj te posjetiti najvažnije arheološke lokalitete i kulturne znamenitosti Hrvatske, primio je danas ministar kulture Republike Hrvatske Božo Biškupić, izvijestilo je Ministarstvo kulture RH.

Izaslanstvo uglednih portugalskih arheologa vodi direktor portugalskog Arheološkog muzeja u Lisabonu, Luis Raposo.

"Ministarstvo kulture pomaže arheološka istraživanja, posebno Odjel za kulturnu baštinu, no ne samo istraživanja već i konzervatorske radove. U tijeku je i izgradnja Muzeja na dva iznimno važna nalazišta u Hrvatskoj - i to u Krapini i Vidu kod Metkovića, a to je prvi slučaj izgradnje na samom nalazištu", rekao je, uz ostalo ministar Biškupić.

Također je naglasio kako se "raduje pojačanoj suradnji hrvatskih kulturnih institucija s europskim, koja će biti još bolja nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, kada više neće postojati granice kao barijera".

Direktor portugalskog Arheološkog muzeja, Luis Raposo, upoznao je ministra Biškupića s idejom o organiziranju zajedničke izložbe zemalja mediteranskog okružja (Španjolske, Italije, Francuske, Portugala i Hrvatske) kako bi se predstavilo zajedničko povijesno i kulturno nasljeđe.

Tijekom boravka u Hrvatskoj ugledni portugalski arheolozi posjetit će Plitvička jezera, obići lokalitet u Vučedolu, te posjetiti Pulu, Poreč, Brijune, Zadar, Split i Dubrovnik.

Danas su pak u Hrvatskoj gospodarskoj komori održali okrugli stol o temi "Arheološki parkovi" i "Položaj arheoloških muzeja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙