FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen 200. broj "Tehničke kulture"

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska zajednica tehničke kulturedanas je predstavila 200. broj svoga glasila "Tehnička kultura", koje izlazi od 1979.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska zajednica tehničke kulture danas je predstavila 200. broj svoga glasila "Tehnička kultura", koje izlazi od 1979.

Najnoviji broj tog dvomjesečnika izišao je u nakladi od 2000 komada, a uz regionalne novosti u županijskim zajednicama donosi i stručne tekstove, za kojima se, po riječima glavnog urednika Dubravka Malvića, u posljednje vrijeme pokazuje sve veća potreba.

Kako je pojasnio, "Tehnička kultura" je jedini list koji prati tehničku kulturu u Hrvatskoj, te stoga i broj tekstova znanstveno-stručnog karaktera dobiva sve veći prostor u srednjem dijelu časopisa.

Jubilarni 2000. broj uz ostalo donosi i napise o statusu tehničke kulture u osnovnoškolskom obrazovanju, javnoj raspravi o predmetu tehnička kultura, hrvatskim inovatorima, te niz drugih zanimljivosti.

Prisjećajući se proteklih četvrt stoljeća izlaženja, Malvić je naglasio kako je u "Tehničkoj kulturi" svoje priloge objavljivalo više stotina autora s ukupno 15 tisuća članaka i devet tisuća fotografija.

Uredništvo "Tehničke kulture" obvezalo se da će taj list i ubuduće pratiti sva relevantna zbivanja u promicanju hrvatske tehničke kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙