FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown: Čović bi trebao podnijeti ostavku

MOSTAR, , 24. ožujka 2005. (Hina) - Međunarodna zajednica jejedinstverna u stavu da bi član Predsjedništva BiH Dragan Čović trebaopodnijeti ostavku i braniti se pred sudom kao privatna osoba kako nebi doveo u opasnost instituciju koju predstavlja, izjavio je visokipredstavnik međunarodne zajednice za BiH Paddy Ashdown zabosanskohercegovačku redakciju TV Glasa Amerike u emisiji koju je učetvrtak reemitirala lokalna televizija Mostar.
MOSTAR, , 24. ožujka 2005. (Hina) - Međunarodna zajednica je jedinstverna u stavu da bi član Predsjedništva BiH Dragan Čović trebao podnijeti ostavku i braniti se pred sudom kao privatna osoba kako ne bi doveo u opasnost instituciju koju predstavlja, izjavio je visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Paddy Ashdown za bosanskohercegovačku redakciju TV Glasa Amerike u emisiji koju je u četvrtak reemitirala lokalna televizija Mostar.

Ashdown je to izjavio u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se trenutačno nalazi na zasjedanju Vijeća sigurnosti UN. Rekao je da će pri povratku u BiH donijeti odluku o mjerama koje će poduzeti protiv Čovića ako ne podnese ostavku.

Dragan Čović je u srijedu objavio da neće podnijeti ostavku na dužnost člana Predsjedništva BiH zbog optužnice koja ga tereti za zloporabu položaja, odnosno pomaganje pri utaji poreza Mesnoj industriji "Lijanovići" iz Širokog Brijega. Čović je odbacio navode iz optužnice, ali je obećao da će se odazvati na prvo sudsko saslušanje, 30. ožujka ove godine u sudu u Sarajevu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙