FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Puljić pozvao na vladavinu prava i zakona

MOSTAR, 28. ožujka 2005. (Hina) - Vrhbosanski nadbiskup, kardinal VinkoPuljić pozvao je na prijamu povodom blagdana Uskrsa predstavnikedomaćih vlasti i međunarodne uprave u zemlji da više rade nazajedničkom boljitku zemlje te omoguće više vladavine prava i zakona.
MOSTAR, 28. ožujka 2005. (Hina) - Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić pozvao je na prijamu povodom blagdana Uskrsa predstavnike domaćih vlasti i međunarodne uprave u zemlji da više rade na zajedničkom boljitku zemlje te omoguće više vladavine prava i zakona.

"Za ovu priliku želim svima izraziti iskrenu želju da budemo graditelji nade na razini društva i države. To je poruka Uskrsa. Nada života. Mnogi su skršeni i beznadni. Zabrinuti smo radi manjka perspektive za sve jednako na ovim prostorima. Treba nam više zauzetosti za svakoga čovjeka, vrednovanja svakoga čovjeka i više vladavine prava i zakona koji služe čovjeku da se ostvari", rekao je kardinal Puljić u pozdravu.

Nadbiskup Vrhbosanski i predsjednik Biskupske konferencije BiH upozorio je nekoliko puta posljednjih tjedana da su Hrvati katolici počesto poniženi na većinskim srpskim i bošnjačkim područjima u BiH te da im nisu omogućena temeljna prava.

Uskrs su kardinalu Puljiću uz trojno Predsjedništvo BiH čestitali i Visoki predstavnik Paddy Ashdown.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙