FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Puljić: Katolici u BiH izvrgnuti ponižavanju

MOSTAR/SARAJEVO, 23. ožujka 2005. (Hina) - Nadbiskup Vrhbosanski ipredsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić upozorioje da su katolici u BiH "u sredinama s većinskim srpskim ilimuslimanskim stanovništvom nerijetko podvrgnuti ponižavanjima isvakovrsnom obespravljivanju".
MOSTAR/SARAJEVO, 23. ožujka 2005. (Hina) - Nadbiskup Vrhbosanski i predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić upozorio je da su katolici u BiH "u sredinama s većinskim srpskim ili muslimanskim stanovništvom nerijetko podvrgnuti ponižavanjima i svakovrsnom obespravljivanju".

To je kardinal Puljić, kako u srijedu prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA), rekao u razgovoru s francuskim veleposlanikom u BiH Nenriyem Zipperom de Fabianiem. Veleposlanik Zipper de Fabiani, kako navodi KTA, suglasio se s kardinalom Puljićem da situacija u BiH nije nimalo jednostavna ni lagana i da će trebati pristupiti procesu postizanja jednakopravnosti svih triju nacija u BiH te procesu pravne stabilnosti i nepovredivosti ljudskih prava.

"Nejednakopravnost i nepoštivanje multikonfesionalnosti mnoge katolike drži u nesigurnosti i neizvjesnosti za suživot s većinskim susjedima drugih nacija i vjeroispovijesti", navodi KTA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙