FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal odbacio tvrdnje da pomaže Gotovini

SARAJEVO, 26. veljače 2005. (Hina) - Vrhbosanski nadbiskup kardinalVinko Puljić "zlonamjernima" je u subotu u Sarajevu nazvao informacijeprenesene u hrvatskom tisku po kojima ga se sumnjiči za pomaganjehaškom optuženiku Anti Gotovini u bijegu.
SARAJEVO, 26. veljače 2005. (Hina) - Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić "zlonamjernima" je u subotu u Sarajevu nazvao informacije prenesene u hrvatskom tisku po kojima ga se sumnjiči za pomaganje haškom optuženiku Anti Gotovini u bijegu.

Kardinal Puljić je izjavio kako su pokušaji da ga se prikaže kao osobu koja navodno sudjeluje u skrivanju generala Gotovine zlonamjerni napadi kojima ga se želi diskreditirati zbog njegova zalaganja da se čuje prava istina o stanju u Bosni i Hercegovini.

"Takve tvrdnje nisu bez zle namjere", kazao je kardinal Puljić novinarima u Sarajevu, zamoljen da komentira informacije koje su se pojavile u hrvatskim medijima prema kojima ga Protuobavještajna agencija (POA) tretira kao dio mreže Gotovininih pomagača i eksponenta "tvrdog krila" Katoličke crkve.

"Razotkrio sam neke stvari u BiH koje su smetale našem opstanku i povratku (izbjeglih Hrvata) pa me stoga i napadaju", izjavio je vrhbosanski nadbiskup. On je istaknuo kako ga takvi napadi neće pokolebati u njegovu djelovanju.

"Uvijek zastupam načela koja vrijede jučer, danas i sutra", kazao je Puljić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙