FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Počeli dani kršćanske kulture

SPLIT,12. ožujka 2005.(Hina) - U Splitu su danas svečanošću u dvorani"Ivana Pavla II" u zgradi Nadbiskupijskog ordinarijata počeli prvi"Dani kršćanske kulture" međunarodna kulturna manifestacija uorganizaciji izdavačke kuće "Verbum" koji traju do 22. ožujka.
SPLIT,12. ožujka 2005.(Hina) - U Splitu su danas svečanošću u dvorani "Ivana Pavla II" u zgradi Nadbiskupijskog ordinarijata počeli prvi "Dani kršćanske kulture" međunarodna kulturna manifestacija u organizaciji izdavačke kuće "Verbum" koji traju do 22. ožujka.

Temeljna odrednica manifestacije jest odnos kršćanstva i suvremene kulture, a zamišljena je na temelju iskustava drugih europskih gradova koji već godinama organiziraju slicne priredbe, s težnjom ostvarenja vlastitog identiteta prepoznatljivog na hrvatskim prostorima, kazao je direktor Verbuma Miro Radalj.

Idućih dana, u sklopu bogatog programa, bit će otvorena izložba slika Josipa Botterija Dinija, predstavljena nova knjiga pape Ivana Pavla II "Sjećanje i identitet", te novi naslovi kanadskog književnika Michaela D. O'Briena. Usto, upriličit će se niz koncerata sakralne glazbe, a javne tribine bavit će se odnosima kršćana u suvremenim kulturnim uvjetima.

Na njima će gostovati i apostolski nuncij u Hrvatskoj msgr. Francisco Javier Lozano, banjolučki biskup Franjo Komarica, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, splitsko - makarski nadbiskup Marin Barišić i drugi.

Zagrebačko kazalište mladih izvest će predstavu Renea Medvešeka "Brat magarac".

Na kraju prvih "Dana kršćanske kulture" pojedincima i ustanovama zaslužnima za doprinos kršćanskoj kulturi bit će dodijeljena godišnja nagrada "Buvina".

Početak "Dana" obilježen je jutros i predstavljanjem "Katoličkog tjednika" iz Sarajeva o kojemu su govorili kardinal Puljić, biskup Komarica i don Ivan Bodrožić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙