FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rat kamenim grafitima na talijansko-slovenskom brdu Sabotin

LJUBLJANA,22. ožujka(Hina) - Na brdu Sabotin blizu Nove Gorice, nasamoj granici Italije i Slovenije, nastavlja se rat kamenih grafitaoko natpisa od kamenih blokova "Naš Tito", koji je lani prilikomulaska Slovenije u Europsku uniju presložen u Naša Slovenija, anedavno vraćen u prijašnji oblik u znak prosvjeda zbog antislovenskogozračja u Trstu.
LJUBLJANA,22. ožujka(Hina) - Na brdu Sabotin blizu Nove Gorice, na samoj granici Italije i Slovenije, nastavlja se rat kamenih grafita oko natpisa od kamenih blokova "Naš Tito", koji je lani prilikom ulaska Slovenije u Europsku uniju presložen u Naša Slovenija, a nedavno vraćen u prijašnji oblik u znak prosvjeda zbog antislovenskog ozračja u Trstu.

Kako je u ponedjeljak javila slovenska komercijalna postaja POP-TV, Talijani su samo stotinjak metara daleko od za njih provokativnog golemog natpisa "Naš Tito" postavili svoj slogan "Viva lItalia" (Živjela Italija).

Kako navodi tršćanski "Il Piccolo", talijanski natpis je bio postavljen još 1993. godine, a sada je obnovljen kao i onaj posvećen Titu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙