FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: policajaci neopravdano udaljeni s dužnosti

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Sindikat policije Hrvatske (SPH)ocijenio je danas da su trojica petrinjskih policajaca neopravdanoudaljeni s dužnosti zbog navodnih propusta vezanih uz trostrukoubojstvo koje je počinio Vlastimir Kihalić.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Sindikat policije Hrvatske (SPH) ocijenio je danas da su trojica petrinjskih policajaca neopravdano udaljeni s dužnosti zbog navodnih propusta vezanih uz trostruko ubojstvo koje je počinio Vlastimir Kihalić.

Trojica policajaca suspendirana su nakon što je 21. ožujka u Petrinji Vlastimir Kihalić (37) hicima iz pištolja ubio suprugu Željku Kihalić i njezine dvije prijateljice Vesnu Mokrović i Nadu Kušan, nakon čega se otkrilo da je ubojica imao dozvolu za posjedovanje i nošenje oružja, iako je obolio od PTSP-a.

Predsjednik sindikata Dubravko Jagić ustvrdio je na konferenciji za novinare da su trojica policajaca udaljena s dužnosti bez prava na poštenu i pravičnu policijsku obradu i da je Ravnateljstvo policije donijelo odluku o suspenziji i disciplinskom progonu prije provedbe i završetka obrade.

Jagić smatra da su suspendirani policajaci "žrtveni jarci" koji nisu mogli spriječiti tragediju, a odgovornima drži vrh Policijske uprave Sisačko-moslavačke i Ravnateljstvo policije.

Sindikat tvrdi da petrinjskoj policiji nedostaje 15 policajaca, te da su svakodnevno suočeni s nedostatkom najnužnije opreme.

Policija je znala tko je ubojica kad se dogodilo prvo ubojstvo, ali nije se moglo djelovati jer su tada u postaji radila samo trojica policajaca.

Sva trojica bila su angažirana na mjestu prvoga ubojstva pa je ostatak grada, dok se nisu skupili i ostali policajci, bio nepokriven.

Ako postoji krivnja zbog izdavanja dozvole za držanje oružja, ona je na psihijatrijskom vještaku koji je dao stručno mišljenje da je Kihalić za to psihički sposoban.

Također, nije krivnja na policiji što Kihalić nije procesuiran zbog obiteljskog nasilja, nego u tromom i sporom pravosudnom sustavu.

"No, zasad su jedino kažnjeni policijski službenici, pod utjecajem njihovog javnog prozivanja", ustvrdio je Jagić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙