FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati u MORH-u i OSRH-u traže pomoć Mesića

ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Dva sindikata koji djeluju uMinistarstvu obrane Republike Hrvatske (MORH) i Oružanim snagamaRepublike Hrvatske (OSRH) uputila su danas pismo predsjednikuRepublike Stjepanu Mesiću tražeći pomoć kako bi se ispunio njihovzahtjev za isplatom dodatka na uvjete rada za službenike inamještenike u MORH-u i OSRH-u.
ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Dva sindikata koji djeluju u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske (MORH) i Oružanim snagama Republike Hrvatske (OSRH) uputila su danas pismo predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću tražeći pomoć kako bi se ispunio njihov zahtjev za isplatom dodatka na uvjete rada za službenike i namještenike u MORH-u i OSRH-u.

Nakon gotovo tri godine bezuspješnih nastojanja da kroz socijalni dijalog s već trećim ministrom obrane osiguraju dodatak na uvjete rada za oko 7.000 službenika i namještenika, sindikati su zatražili posredovanje Mesića, kao vrhovnog zapovjednika OSRH-a.

"Skrećemo pozornost da u državnim i javnim službama jedino zaposlenici MORH-a i OSRH-a ne uživaju pravo na dodatak na plaću zbog otežanih uvjeta rada", kaže se u pismu.

Apsurdno je da su povećanjem plaće na osnovu posebnih uvjeta rada obuhvaćeni zaposlenici u kuhinjama, praonicama rublja ili čak analitičkim službama u zdravstvu, u kojem su povećanjem od minimalnih pet posto obuhvaćena sva nespecificirana radna mjesta, a istovremeno se djelatnicima Remontnog zavoda, koji nakon remonta naoružanja provjeravaju njegovu ispravnost bojnim streljivom i ispituju ispravnost raketnih sustava i naoružanja, ili radnicima koji rade na poslovima ekshumacije, ne priznaju otežani uvjeti rada.

"Neki od njih već su Vas izvijestili da svoje odgovorne zadaće više neće izvršavati u uvjetima nepriznavanja dodataka na uvjete rada", upozoravaju Mesića sindikalci.

Sindikati od Predsjednika traže da spriječi "daljnju prijevaru" službenika i namještenika u MORH-u i OSRH-u te iskoristi svoje ovlasti vrhovnog zapovjednika kako bi sve sastavnice linije subordinacije provodile svoje zadaće propisane Ustavom i Zakonom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙