FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U okviru projekta "Zeleno" u Poreču podijeljeno 2.500 sadnica maslina

POREČ,25. ožujka(Hina) - Individualnim poljoprivrednicima s područjagrada Poreča te općina Tara i Višnjana danas je podijeljeno prvih2.500 sadnica maslina za koje su sredstva prikupljena u nacionalnojdonatorskoj kampanji "Posadimo život" u sklopu projekta "Zeleno".
POREČ,25. ožujka(Hina) - Individualnim poljoprivrednicima s područja grada Poreča te općina Tara i Višnjana danas je podijeljeno prvih 2.500 sadnica maslina za koje su sredstva prikupljena u nacionalnoj donatorskoj kampanji "Posadimo život" u sklopu projekta "Zeleno".

Prvih 2.000 sadnica maslina podijeljeno je prije petnaestak dana na otoku Hvaru.

Cilj je kampanje osnažiti društvenu svijest i prikupiti novac za obnovu šumskog fonda i sadnju maslina na unaprijed odabranim lokacijama jadranske regije kao što su Vis, Korčula, Lastovo i Hvar, zatim Tar, Vodnjan, Višnjan na području Istre te Štedrica na dubrovačkom području.

U ovoj i idućoj godini planira se u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Hrvatskim šumama te lokalnim zajednicama zasaditi oko 8.000 sadnica maslina i više od 6.000 mladica pinije i čempresa.

Goran Stojanović, predsjednik udruge "Dupinov san", koja je jedan od organizatora akcije, kao presudnu poveznicu uspjeha istaknuo je zajedništvo između udruge, Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, Hrvatskih šuma, županija i lokalnih uprava te individualnih poljoprivrednika i gospodarstva.

Udruga "Dupinov san" u sklopu višegodišnjeg eko projekta "Podržimo boje Jadrana" s glavnim naglaskom na zaustavljanje negativnih trendova odnosa prema okolišu i održivom razvoju, osmislila je i provodi akcije pod imenom "Plavo" (očuvanje mora i podmorja), "Zeleno" (obnova i očuvanje kopnenog okoliša) i "Bijelo" (obnova i očuvanje tradicionalne brodogradnje).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙