FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Žegaru obnovljena škola uz pomoć japanske donacije

ŽEGAR, 1. ožujka 2005. (Hina) - Svečani početak nastave u Osnovnojškoli "Žegar", obnovljenoj uz pomoć donacije japanske vlade, svečanoje označen danas u Žegaru kod Obrovca.
ŽEGAR, 1. ožujka 2005. (Hina) - Svečani početak nastave u Osnovnoj školi "Žegar", obnovljenoj uz pomoć donacije japanske vlade, svečano je označen danas u Žegaru kod Obrovca.

Nastava je, inače, počela redovito s drugim polugodištem kao i u ostalim školama, a danas je priređena svečanost u nazočnosti japanskog veleposlanika u Hrvatskoj Kaname Ikede, predstavnika Ministarstva znanost, obrazovanja i športa te predstavnika Zadarske županije i Obrovca

Početak nastave u Žegaru omogućen je nakon obnove jedne učionice u zgradi Osnovne škole "Žegar". Obnovu je omogućila japanska vlada donacijom u iznosu od 41.371 eura na što se obvezala donacijskim ugovorom koji je 29. siječnja 2004. potpisala sa Srpskim kulturnim društvom "Prosvjeta".

Zbog oštećenja nastalih u ratu nastava se u Žegaru nije mogla održavati od 1995. pa su tamošnja djeca svakodnevno morala putovati u 20 kilometara udaljeni Obrovac.

Osim obnove učionice, japanska je vlada omogućila kupnju školskog namještaja i opreme.

Osnovnu školu "Žegar" polazi šestero učenika od prvog do četvrtog razreda. S njima radi jedna nastavnica iz Žegara koja je nedavno zaposlena na to radno mjesto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙