FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Manifestacija "Maslina 2005" sutra u Splitu

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Prva međunarodna manifestacijamaslinovog ulja pod nazivom "Maslina 2005" održat će se sutra u Splituu organizaciji Saveza maslinara i uljara Splitsko - dalmatinskežupanije.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Prva međunarodna manifestacija maslinovog ulja pod nazivom "Maslina 2005" održat će se sutra u Splitu u organizaciji Saveza maslinara i uljara Splitsko - dalmatinske županije.

Cilj susreta maslinara i uljara, kako su izvjestili iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, je edukacija uzgajivača i prerađivača, informiranje o najnovijim dostignućima u maslinarstvu te promidžba što veće potrošnje maslinova ulja i proizvoda od maslina.

Tako će na skupu između ostaloga biti riječi o stanju i perspektivama hrvatskog maslinarstva, ulozi i značaju poljoprivredne savjetodavne službe u razvoju maslinarstva, o navodnjavanju trajnih nasada, trženju ulja s markicom itd.

Osim toga, biti će predstavljen Operativni program podizanja trajnih nasada s posebnim naglaskom na maslinarstvo.

U sklopu manifestacije na kojoj će uz hrvatske sudjelovati i maslinari iz Francuske, Italije, Slovenije, BiH, Crne Gore, Novog Zelanda i Mađarske, održat će se i dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim proizvođačima.

Pokrovitelji manifestacije su predsjednik Republike Stjepan Mesić, Ministarstvo poljoprivrede i Splitsko - dalmatinska županija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙