FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

430 knjiga za buduću knjižnicu u Hrvatskom kulturnom centru u Kotoru

ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Tijekom svakogSusreta prijatelja knjige prikupljaju se knjige za knjižnice uHrvatskoj, te za hrvatske knjižnice izvan domovine.
ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) -

U sklopu kulturnog projekta predstavljanja hrvatske kulture u inozemstvu "Hrvatska priča u Zaljevu Svetaca" Hrvatske televizije, koji se od 5. do 7. ožujka održavao u Kotoru, predstavnici zagrebačkog Pučkog otvorenog učilišta donirali su oko 430 knjiga za buduću knjižnicu u Hrvatskom kulturnom centru u Kotoru.

Kako je danas priopćeno, donacija je prikupljena tijekom tradicionalnih "Susreta prijatelja knjige" koje u Zagrebu organizira Pučko otvoreno učilište, a svrha donacije je pokretanje knjižnice koja će biti u službi očuvanja i razvitka hrvatske kulture u Crnoj Gori.

Uz Učilište, u donaciji su sudjelovali i Institut za povijest umjetnosti, Institut za arheologiju, nakladnici Alfa, Hrvatska sveučilišna naklada, Naklada Jurčić i A.G. Matoš.

Tijekom svakog Susreta prijatelja knjige prikupljaju se knjige za knjižnice u Hrvatskoj, te za hrvatske knjižnice izvan domovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙