FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sud Divanu vratio dozvolu; MMTPR i Agencija za sada bez komentara

ZAGREB, 21. ožujka 2005. (Hina) - Upravni sud RH poništio je rješenjeMinistarstva pomorstva, prometa i veza iz listopada 2003. kojim jeukinuta dozvola tvrtki Divan za obavljanje fiksne telefonije,izvijestili iz danas iz tvrtke Divan, koji su uz preslik dijelapresude napomenuli da su odluku Upravnog suda zaprimili 18. ožujka.
ZAGREB, 21. ožujka 2005. (Hina) - Upravni sud RH poništio je rješenje Ministarstva pomorstva, prometa i veza iz listopada 2003. kojim je ukinuta dozvola tvrtki Divan za obavljanje fiksne telefonije, izvijestili iz danas iz tvrtke Divan, koji su uz preslik dijela presude napomenuli da su odluku Upravnog suda zaprimili 18. ožujka.

Iz Divana ocjenjuju da im je time vraćena dozvola za rad u fiksnoj telefoniji koju im je ranije Vijeće za telekomunikacije dodijelilo 20. listopada 2003., a bivše Ministarstvo pomorstva, prometa i veza ukinulo 31. listopada 2003. Divan je u zakonskom roku tada podnio tužbu Upravnom sudu.

Izražavajući zadovoljstvo takvom presudom direktor i jedini vlasnik Divana Ante Krznarić kazao je da će se ta tvrtka, bez obzira na proteklo vrijeme, uskoro pojaviti na tržištu fiksne telefonije s konkurentnom ponudom telekom usluga.

Naime, Divan je u međuvremenu - od ukidanja ranije dozvole do presude Upravnog suda - podnio novi zahtjev za dozvolu za fiksnu telefoniju i to početkom ožujka ove godine. Taj je zahtjev, zajedno s drugima, trenutno na razmatranju u Agenciji za telekomunikacije.

Potvrđuje to i glasnogovornica Agencije Ana Škugor dodajući da je zakonski rok za davanje dozvola 60 dana od zaprimanja kompletirane dokumentacije, ako su ispunjeni zakonom propisani uvjeti.

Ni iz Agencije ni iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka danas još nisu mogli komentirati presudu Upravnog suda RH vezanu uz Divan, jer,kažu, još ništa nisu službeno zaprimili.

Državni tajnik za promet pri MMTPR-u Dražen Breglec u telefonskom razgovoru za Hinu je kazao da je o presudi Upravnog suda samo načelno čuo, ali da u njegovo Ministarstvo još nije ništa službeno stiglo, zbog čega o svemu tome ne može ništa konkretnije reći. Napominje i da će tu presudu, kada ju dobiju službeno, razmotriti u roku par dana s pravnicima, nakon čega će se vidjeti koje su mogućnosti ili obveze sadašnjeg Ministarstva po tom pitanju. Tada će se moći vidjeti i je li netko odgovoran te što se može učiniti ako je Divan bio zakinut ukidanjem dozvole, rekao je Breglec.

Glasnogovornica Agencije Škugor pojašnajva da će se tek po dobivanju presude Upravnog suda vidjeti koje su obveze sadašnje Agencije spram tvrtke Divan.

Na upit hoće li zbog tog proteklog (izgubljenog) vremena eventualno podići tužbu protiv države, vlasnik Divana Krznarić zaključuje kako će se u vezi toga konzultirati s pravnicima, ali da im je osnovni cilj što prije postaviti poslovanje tvrtke i korisnicima ponuditi povoljnije usluge u fiksnoj telefoniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙