FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optima i Portus o T-HT-ovim cijenama međupovezivanja

ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Novi operateri fiksne telefonije,tvrtke Optima Telekom i Portus, zadovoljne su u načelu današnjomodlukom Hrvatske agencije za telekomunikacije koja je dala suglasnostT-HT-u za ponudu o sniženim cijenama međupovezivanja operatera(interkonekcije), doznaje se iz obje tvrtke.
ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Novi operateri fiksne telefonije, tvrtke Optima Telekom i Portus, zadovoljne su u načelu današnjom odlukom Hrvatske agencije za telekomunikacije koja je dala suglasnost T-HT-u za ponudu o sniženim cijenama međupovezivanja operatera (interkonekcije), doznaje se iz obje tvrtke.

Predsjednik Uprave Optima Telekoma Roland Žuvanić pritom je u telefonskom razgovoru istaknuo da su tu ponudu T-HT-a očekivali puno prije, početkom ove godine, ali da su ipak zadovoljni što sada konačno imaju nekakvu orijentaciju za svoje buduće cijene.

Cijene T-HT-a za međupovezivanje su mogle biti i niže, ali kako dodaje, "što je tu je", te drži da bi već idući tjedan, što se Optime tiče, mogli potpisati ugovor o tome sa T-HT-om.

Žuvanić naglašava da Optima Telekom svoje usluge, unatoč poteškoćama, planira građanima komercijalno ponuditi u travnju ove godine, a iako je, kaže, još teško reći kakve će biti cijene najavljuje njihovo bar 15-postotno sniženje u odnosu na sadašnje.

Dodaje i da Optima već razrađuje svoje tarifne pakete te da bi ih mogli predstaviti već za oko dva tjedna. Izrazio je i zadovoljstvo odazivom građana na njihov nedavno otvoreni kontakt centar te ne sumnja da će imati i dobar odaziv korisnika.

Iz Portusa pak, koji se na tržištu fiksne telefonije planira predstavljati pod imenom H1, naglašavaju da je današnjom odlukom Agencije konačno savladana velika prepreka u realizaciji njihovog nastupa na tržištu.

Njihov glasnogovornik Mario Petrović napominje i da im sada još preostaje završiti proces testiranja mreže te da će svoje usluge biti spremni komercijalno ponuditi u travnju, kako su i najavljivali.

Nove cijene međupovezivanja sa T-HT-om će im, kako kaže, omogućiti i da građanima zasigurno ponude niže cijene razgovora s fiksnih na mobilne telefone, kao i s fiksnih telefona u inozemstvo. Pritom nije kazao kolike će te cijene biti, niti koliko niže od sadašnjih u Hrvatskoj.

Dodaje da su hrvatski građani predugo čekali mogućnost izbora u fiksnoj telefoniji, te da je današnja odluka Agencije samo početni korak ka jačanju kvalitete u ponudi usluga i stvarnom zaživljavanju liberalizacije hrvatskog telekom tržišta.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙