FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agencija zaprimila zahtjev T-HT-a za tarife s 1 sekundom

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska agenciji za telekomunikacijezaprimila je danas T-HT-ov zahtjev za odobrenje novih tarifnih paketas obračunskom jedinicom od 1 sekunde za razgovore u fiksnojtelefoniji, doznaje se iz Agencije.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska agenciji za telekomunikacije zaprimila je danas T-HT-ov zahtjev za odobrenje novih tarifnih paketa s obračunskom jedinicom od 1 sekunde za razgovore u fiksnoj telefoniji, doznaje se iz Agencije.

Vijeće Agencije će obaviti stručnu analizu toga zahtjeva te na njega, ako ispunjava zakonski propisane uvjete, dati suglasnost u zakonskom roku od najkasnije 15 dana.

Zahtjev za odobrenje dodatnog tarifnog sustava s obračunskom jedinicom od 1 sekunde T-HT je kao operater sa znatnijom tržišnom snagom u fiksnoj telefoniji po novom Pravilniku o telekomunikacijskim uslugama bio dužan Agenciji dostaviti do danas, 1. ožujka.

O detaljima toga zahtjeva odnosno cijenama razgovora po 1 sekundi u fiksnoj telefoniji iz Agencije se, kao ni iz T-HT-a, danas nije moglo ništa doznati.

Pritom nije poznato ni koliko će koštati sekunda razgovora, kao niti hoće li s novim paketima s novom obračunskom jedinicom od 1 sekunde razgovori u fiksnoj mreži T-HT-a (T-Com) biti povoljniji ili skuplji nego do sada.

Dosadašnje T-HT-ovo obračunsko razdoblje za naplatu razgovora u fiksnoj mreži je 1 minuta, čime je zapravo T-HT-u omogućeno da primjerice razgovore koji traju 1 minutu i 1 sekundu, naplaćuje kao razgovore od 2 minute.

Trenutna cijena 1 minute razgovora u nacionalnom fiksnom prometu za privatne korisnike od 7 do 19 sati iznosi 29 lipa s PDV-om, dok je iza 19 sati te nedjeljom i praznicima cijena po minuti razgovora 12 lipa.

T-Com trenutno u svojoj ponudi ima tri tarifna paketa za telefoniranje u fiksnoj mreži i u svakom je obračunska jedinica razgovora 1 minuta.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙